Tom van den Brandt-The art of nature photography | About
Hello and welcome to Birds and Nature!


Ever since I was young I came in touch with Photography. My father was, as long as I can remember, busy with photography and filming. He didn't had a darkroom but he could temporary darken a bedroom and so a lot of photo's were developed. I was always fascinated when the image appeared on the paper. My love for photography was born.


When I was 16 I bought a Pentax SLR camera and I also started to develop my own photos. I started with photographing people and later on nature photography got the overhand.
Due to circumstances I sold my camera later on and stopped photographing.


My interest in photography came back with the introduction of the digital SLR camera and in 2008 I started photographing seriously again. First with the Canon 30D and later with the 1D Mark II and 1D Mark IV. Now I photograph with the 1D-X.


My biggest interest still go's out to photographing birds in general but other subjects of nature have my interest too.


Thanks for visiting my website and I hope you will enjoy watching my photos. If you have any questions or remarks you can fill in the contact form. You can also leave a message in the guestbook which I would appreciate a lot.


I wish you all the best,


Tom van den Brandt


______________________________________


Hallo en welkom op Birds and Nature!


Al van jongs af aan kwam ik in aanraking met fotograferen. Mijn vader was zolang ik mij kan herinneren bezig met fotografie en filmen. Een eigen donkere kamer had hij niet omdat daar simpelweg geen ruimte voor was, maar een kamer tijdelijk verduisteren was wel mogelijk, en zo werden er heel wat foto's afgedrukt. Ik vond het altijd weer fascinerend om te zien hoe een beeld te voorschijn kwam op het papier. Mijn liefde voor fotografie was geboren.


Toen ik 16 jaar was heb ik zelf een Pentax spiegelreflex gekocht en later de nodige lenzen erbij aangeschaft. Ook het afdrukken van zwart wit en naderhand kleur hield mij bezig. Aanvankelijk deed ik veel portretfotografie. Later ging mijn interesse steeds meer uit naar de natuurfotografie in het algemeen. Door verschillende omstandigheden ben ik op een gegeven moment gestopt met fotograferen en heb ik ook de nodige spullen verkocht.


Met de komst van de digitale SLR camera's werd ik weer enthousiast voor het fotograferen. In 2008 weer serieus begonnen met fotograferen eerst met de Canon 30D en later de 1D Mark II en 1D Mark IV. Momenteel fotografeer ik met de 1D-X.


Het fotograferen van vogels komt bij mij nog steeds op de eerste plaats, daarnaast ben ik sinds kort ook bezig met macro en later zullen ook wel andere vormen van natuurfotografie in de picture komen. Vandaar ook de naam van mijn website, vogels als hoofdmoot en daarbij andere aspecten van de natuur.


Ik wens u veel plezier bij het bekijken van mijn website, als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen via het contact formulier, ik zal ze zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden. Tevens is er de mogelijkheid om een bericht in het gastenboek achter te laten wat ik zeer op prijs stel.


Vriendelijke groet,


Tom van den Brandt